keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Oi maamme Suomi...

Nykyään tuntuu ihan siltä, että joulun tavoin itsenäisyyspäivän perinmäinen idea on täysin unohtunut. Kaikki lööpit hehkuttavat Linna juhliin liittyen puvuista, kutsun saaneista ja siitä, kenen kanssa kukakin talsii punaisella matolla Halosta kättelemään. Harvat käyttävät todella aikaa itsenäisyyden miettimiseen. Kyllähän ne sotaveteraanit tallustelevat Linnan juhliin muiden muassa, mutta kun Karpela-Saariset sun muut kiirehtivät TV-ruutuihin iltapuvuissaan, kuka todella siirtää ajatuksensa vuoteen 1917?

En nyt aloita mitään historiatuokiota liittyen aiheeseen, mutta muistetaan kaikki huomenna uhrata edes yksi ajatus itsenäiselle Suomelle. Ja luvataan kaikki auttaa osaltamme sotaveteraaneja (esim. keräyksien kautta), jotka taistelivat meidän ja itsenäisyytemme puolesta. Jos joku haluaa etsiä lisää tietoa aiheesta itsenäisyyspäivän kunniaksi tai muuten vain, Wikipedia on oiva apuväline: Suomen itsenäisyyspäivä ja Suomen itsenäistyminen.



Itsenäisyyspäivän kunnioittaminen ei kuitenkana tarkoita, ettemmekö voisi istua telkkarin edessä ja arvostella tai ihastella Linna juhlien vieraiden pukuja! YLE lähettää suorana suomenkielisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnasta YLE TV1:ssä ja internetissä YLE Areenassa 6.12. klo 18.50 alkaen.

Itse odotan suuresti suomalaisten muotisuunnittelijoiden luomuksien ihastelemista. Yksi heistä on Teemu Muurimäki, 32, joka on yksi suomen tunnetuimpia nuoria muotisuunnittelijoita. Muurimäki muutti pari viikkoa sitten Pariisista Milanoon ja siirtyi Dolce&Gabbanan suunnittelijaksi. Tänä vuonna Muurimäen luomuksia Linnan juhlissa kantavat euroedustaja Piia-Noora Kauppi, juontaja Jaana Pelkonen sekä malli, formulavaimo Jenni Dahlman-Räikkönen.

Alla muutamia pukuja vuoden 2006 Linnan juhlista:


Leena Harkimo (puku Andiata), Eija-Riitta Korhola sekä Marjatta Talermo.


Merkikukka Forsius, Tarja Halonen sekä Reija Kaskeala
kuvat täältä

Miten sinä juhlit itsenäisyyspäivää? Katsotko Linnan juhlia?

En pääse huomenna koneelle, joten Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

6 kommenttia:

-SL kirjoitti...

En ole koskaan varsinaisesti seurannut Linnan juhlia, mielestäni myöskään puvut eivät ole kauhean juhlavia kuten esim. punaisella matolla Hollywoodissa :D

Jenna kirjoitti...

En ole koskaan oikein jaksanut kiinnostua Linnan juhlista.
Toisin kuin kirjoitit, mietin aina sitä vuotta 1917. Millaista ja kuinka kamalaa silloin on ollut.
Kunnioitusta todellakin löytyy sotaveteraaneille, sekä kaikille jotka on Suomen puolesta sotineet.

Oma isopappakin oli siellä sotimassa, tosin en koskaan jutellut aiheesta sen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

todellakin katson linnan juhlat! Samalla juodaan kuoharia ja syödän suklaata ja torttuja. Can't wait:)

http://runway.vuodatus.net

cisel kirjoitti...

*~sl: Eihän suurin osa puvuista tosiaan mitään ylijuhlavia ole, mutta kyllä joukosta löytyy vuosittain muutama helmi! :)

trilogia: Minunkin molemmat isopappani olivat sotimassa, joten ehkä myös sen takia aihe tuntuu tärkeältä. Onneksi näitä suomen itsenäisyyttä "kunnioittaviakin" löytyy. :)

runway: Meillä myös syödään hyvin ja kuudelta oli kynttilät ikkunalla. :)

Tuulia kirjoitti...

Linnan juhlat kuuluvat ehdottomasti itsenäisyyspäivään, niitä on katsottava vaikka ei se kättely sinänsä niin mielenkiintoista ole, mutta pukujen analysointi :>

cisel kirjoitti...

melba: Nimenomaan, täälläkin Linnan juhlien katsominen kuuluu itsenäisyyspäivään. Ja onhan se kättely tylsää katsottavaa, mutta samalla ehtii nähdä vieraiden puvut paremmin kuin tanssilattialla. ;)