maanantai 10. joulukuuta 2007

Joulupostaus vol. 1

Olen kovalla työllä ja tuskalla onnistunut tähän asti pitämään näppini erossa aiheesta Joulu. Nyt iski kuitenkin Kodin Ykkösessä (Kodin 1 Anttila, Ykkös-Anttila... Mikä se nyt ikinä onkaan...) pikaisesti piipahtaessani aivan järjetön joulufiilis, joten joulupostaus siis tiedossa!

Tällä hetkellä mieleni täyttää melkeinpä kokonaan aihe nimeltä lahjat. Jouluaattoon kun on enää tasan kaksi viikkoa (!). Olen saanut hamstrattua muutamia lahjoja vaatekaapin onkaloihin piiloon, mutta suurin osa odottaa vielä löytymistään. Oikeastaan olen useinmiten valmistanut osan lahjoista itse, sillä se on a) kukkaro-ystävällisempää, ja b) ainakin omat sukulaiseni pitävät enemmän itsetehdyistä lahjoista. Tänäkin vuonna järkytän siis osaa kanssaeläjistäni itse väsäämilläni hökötyksillä.

Kokosin teille pientä listaa itsetehdystä lahjaideoista, joita olen itse soveltanut:

1. Kutominen
Jos käsityötunneilta jäi mitään päähän, ehdottaisin kutomista. Kaulaliinan yksinkertaisimmassa vaihtoehdossa ei tarvitse kutoa kuin pelkkää oikeaa, tai oikeaa ja nurjaa vuorotellen. Ainakin oma tätini liikuttui melkeinpä kyyneliin, kun olin kutonut tälle lempivärinsä mukaisesta pörröisestä langasta kaulaliinan. Lapaset, villasukat sun muut ovat myös ihania, mutta vaativat hiukan enemmän uhrauksia.

2. Ristipisto
Ristipisto on helppo, mutta ei nopein vaihtoehto. Kaupoista (esim. Sinooperi) saa hankittua valmiita ohjeita, joiden mukaan on helppo tikata eri värisillä langoilla upeampikin kuvatus tai koristeellinen teksti. Ristipistokuvan voi laittaa esim. avaimenperään tai tauluun ilahduttamaan saajaansa. Itse tein omalle papalle avaimenperän, johon oli koristeellisella ristipistolla tehty tämän nimikirjaimet. Myös basic "Oma koti kullan kallis" ym. taulut saavat tunnearvoa tällä tavalla.

3. Painatus
Kaverille T-paita omalla tekstillä tai poikaystävälle bokserit, joissa takana sinun kädenjälkesi. ;) Yksinkertaisin tapa on ostaa kangasvärejä ja päästää luovuutensa valloilleen! Vaikeampia painatusmenetelmiä on netti pullollaan.

4. Seppele
Osta styroksista tai oksista tehty valmis seppele, ja koristele se mielesi mukaan kulkusilla, helmillä, nauhoilla, pienillä enkeleillä ym. Persoonallinen lahja, jota saaja varmasti arvostaa!

5. Herkkupurkki
Osta lasinen, melko tilava purkki. Sinooperistä saat kalvovärejä, joilla voit ensin taiteilla kuvioita piirtoheitinkalvolle ja siirtää siitä lasipurkin kylkeen koristeeksi. Leivo sitten itse makeisia tai pipareita ja täytä purkki niillä. Jahka lahjansaaja on herkutellut, oman näköistä purkkia voi käyttää muuhun hyödylliseen.



Teetkö sinä itse ollenkaan lahjoja, vai ostatko kaikki suoraan kaupasta?

Mutta älkää hyvät ihmiset luulko, että joulufiilistelyni loppuu tähän... ;)

Ei kommentteja: