lauantai 8. joulukuuta 2007

D&G vai H&M?

Nykymaailmassa trendit syntyvät lähinnä suurien muotitalojen catwalkeilla. Niiltä uusimmat ideat siirtyvät halpavaatemerkkien kopioitaviksi. Sesonkien suurimpia hittejä on siis useinmiten saatavissa sekä huippumerkkien valmistamina sekä halpismerkkien massavalmistamina kopioina. Melko suosittua onkin julkkisten luksusvaatteilla luodun tyylin jäljitteleminen halvemmilla vaihtoehdoilla.

Koska muoti ja it-tuotteet vaihtuvat sesongeittan (ellei lasketa mukaan trendejä, jotka sinnittelevät pinnalla useamman sesongin ajan), onko oikeastaan järkeä tuhlata rahojaan johonkin erittäin kalliisen luksusmerkkiseen tuotteeseen? Onhan se mukavaa maksaa laadusta, mutta kyllä hivenen halvemmatkin merkit kestävät sen puoli vuotta, jonka verran hyvässä lykyssä tulet vaatetta käyttämään. Eri kastiin kuuluvat sitten klassiset vaatteet tai laukut, joita voi hyvin pitää monen sesongin pukeutumisen perustana.



Jos omistat rahaa kuin roskaa, niin mikäs siinä, mutta ainakin meikäläinen saisi erittäin kätevästi tuhlattua koko kuukauden palkan yhteen luksusmerkin vaatteeseen, joten ei kiitos. Ehkä sitten joskus, kun olen yltänyt vähintään maailman sadan rikkaimman joukkoon... ;)


Heitetään esille muutama esimerkki väittämän vahvistamiseksi:




Kate Moss ja Naomi Campbell näyttävät mallia, Asos seuraa perässä hinnalla 54,16 €.






Lindsay Lohan edellä, Asos perässä à 77,37 €.


Ostatko sinä luksustuotteita, vai tyydytkö vain ihailemaan niitä catwalkeilla ja tuhlaamaan rahasi H&M:n kaltaisiin halpismerkkeihin?

4 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Ei todellakaan ole mitään järkeä ostella hetken muotivillityksiä isoilla rahoilla, mutta ajattomiin juttuihin sen sijaan kannattaa satsata. Esim. merkkilaukku saa minun makuuni olla melko simppeli ja iäti toimiva. :)

Anonyymi kirjoitti...

en tosiaankaan ole niin rikas että voisin ostella merkkivaatteita, eli hennesin halpikset käyvät hyvin. Ja aivan kuin Salla sanoikin niin mielummin säästän laukkua kuin vaikka neuletta varten. Tosin en kyllä tällähetkellä säästä kumpaankaan.

http://runway.vuodatus.net

-SL kirjoitti...

Luksustuotteista ostan ainoastaan kosmetiikkaa, sitäkin vähän ja harkiten..
Luksuslaukun voi saada halvemmalla vintagena ja olen sellaisen ostanutkin, koska en ikinä haluaisi tai edes pystyisi tuhlaamaan yhteen laukkuun satoja tai miljoonia. Vaatteissa kelpaa niin H&M kuin kiinalaisetkin vaatteet, vaikka osassa vaatteista laatu onkin surkeaa, langat on ihan helppo itse solmia.

Eikä eroja halvempien ja kalliimpien vaatteiden välillä niin paljoa enää huomaa, kun "kaikki on massaa". Ja H&M:ssäkin myydän niin monen tyylisiä vaatteita nykyään.

En ole koskaan ymmärtänyt tuota asos-villitystä! minä en ainakaan haluaisi mitään todella tavallista mustaa asoksen mekkoa "koska se on nähty Kate Mossillakin".

cisel kirjoitti...

salla: Itsekin satsaan mielummin laadukkaaseen, iättömään laukkuun kuin yhden sesongin pinnalla pysyviin "hittituotteisiin" :)

runway: Sama täällä, tili ei näytä niin suuria summia että lähtisin perusliikkeitä edemmäs. Itse olen saanut tänä vuonna kaksi luksuslaukkua, toisen poikaystävältä valmistujaislahjaksi keväällä ja toisen vanhemmilta tuliaisiksi viikko sitten, joten nyt ei ole tarvetta säästää. ;)

*~sl: Kosmetiikkaan saatan itsekin sijoittaa, sillä ero halpismeikkeihin on huikea. Vintagena nimenomaan kannattaa näitä luksushelmiä etsiskellä, voi säästää pitkän pennin! Itsekään en ostaisi mekkoa vain, koska se on nähty jonkun julkkiksen päällä, eri asia on jos tämä julkkiksen päällä nähty mekko on aivan ihana. ;)