keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Karkkirekka tulee taas pian!

Varmasti monet bloggaajat ja muut menossa mukana hyörivät alkavat olla siinä vaiheessa, että omat penkkarit lähestyvät kovaa vauhtia. Niinpä ajattelin antaa muutamia vinkkejä, jakaa omia kokemuksiani sekä esitellä kuvan omasta huippu-muodikkaasta penkkaripuvustani!

Ensinnäkin pukuhan on kaiken a ja o. Älä kuvittelekaan viettäväsi superhauskaa penkkaripäivää ilman kunnollista, asiaankuuluvaa pukua! Parhaat puvut varataan pukuvuokraamoista iät ja ajat ennen varsinaista päivää, mutta esim. osa omista tuttavistani haalivat omat pukunsa kasaan vasta penkkari-viikolla. Joten kannattaa olla ajoissa, mutta älä lannistu vaikka heräisit puvun suhteen hiukan myöhemminkin, jopa omista ja sukulaisten varastoista saa yllättävän hauskoja asuja kokoon.

Sitten muutamia vinkkejä:

1. Valmistaudu kunnolla penkkaripäivän koetuksiin. Kerää edellisenä päivänä kaikki tarvittava valmiiksi, jottei aamulla tule liian kiire ja ettet unohdat kotiin elintärkeitä puvunosia.

2. Varaa mukaasi älytön kasa karkkia, vähintään 5 kg. Laadulla ja lajilla ei ole väliä, mutta rekan kyydissä sapettaa jos loppuvat kesken. Me kävimme läheisellä ylä-asteella ihan sisätiloissa asti heittämässä karkkia, minkä jälkeen rekka ajoikin muutaman extra-koulun ohi, joten harvalla riittivät karkit loppuun saakka. Oli kivaa huudella vaahtosammuttimen kokoisille skideillä että "Sori, mutku karkit loppu jo"...

3. Pukeudu lämpimästi! Ellei pukusi ole sellaisenaan jo karvainen lumimies tai jättimäisillä tyynyillä lihotettu sumopainija, varaa mukaasi paksut hanskat, pipo, kaulaliina, paksut sukkahousut, villasukat, villapaita yms. Helmikuinen viima ja pahimmillaan jäätävä pakkanen eivät anna armoa, varsinkaan metallisella rekan lavalla.

4. Ota mukaan lämmintä juotavaa (mieluiten alkoholipitoista), esim. minttu(viina)kaakaota. Lämmittää mukavasti ja tunnelmakin on taattu!

5. Pidä hauskaa, mutta älä liian hauskaa, sillä et halua missata illan bileitä sammumisen tai huonon olon takia.

Ja sitten (haha), oma penkkarupukuni:


Emme ole kuvissa itse, mutta puvut ovat samat.
Puvut ja kuva: Artistiasu

Kyllä! Olimme ystäväni kanssa porkkanoita! Voitte uskoa, että saimme muutamia epäileviä silmäyksiä kadulla ennen rekkaan kipuamista. Tai no, eihän noissa vetimissä rekkaan itse kiivetty, vaan herrasmiesmäiset vankilakundit meidät sinne nostivat...

Huom! Obs! Vietät penkkareitasi kerran elämässä, joten valmistaudu kunnolla ja pidä erityisen kivaa kyseisenä päivänä, vaikka olisitkin unohtanut karkit tai pipon kotiin! :)

Kertokaahan omia penkkarikokemuksianne (joilla koitos jo takanapäin), sekä fiiliksiä ja suunnitelmia (joilla koitos edessäpäin).

2 kommenttia:

-SL kirjoitti...

Hauskat porkkanapuvut :D

cisel kirjoitti...

*~sl: Eivätkös olekin. ;)